Svet-Stranek.cz
Osobní stránka na adrese: lezenivlitvinove.freepage.cz
Oddílová stránka H.O. Emeran Klíny - starší žáci

Horolezecký oddíl Emeran Klíny:Osobní stránka na adrese: lezenivlitvinove.freepage.cz

Horolezecký oddíl Emeran Klíny

UPOZORNENI :V brzké době bude adresa změněna na: HOKLíny.freepage.cz - neumim nastavit. Kuča vyrobí nové, tentokráte profesionálni stránky, které povedu místo toho patláka Míry, já Kubajz!

s poznámkou starší žáci
Horolezecký oddíl Emeran Klíny, který vznikl v roce 2009, pod jemným posypem magnesia z chytu horolezecké tréninkové stěny na Klínech má zhruba 10 členů, za zakládající členy lze považovat Lucka Kaftanová, Hanka Nováková, Míra Otcoský, Míra Hrabal,  Marcela Vorosová a lze ho nalézt na www:Hokliny.blog.cz ,
Nekladl si zpočátku vysoké cíle. Soustředil se na možnost přivést do lezeckých stěn i zájemce všech věkových kategorií. 
Na schůzi horočlenů v 10/2011 bylo rozděleno : Lucka povede drobotinu v Horoškoličce a nejmladší z nejstarších žáků Míra Hrabal povede pevnou  rukou, skupinu žáků starších, tzn zbytek oddílu!
  Lezení po skalách je opravdu celosvětovým šlágrem a tyto stránky by chtěly všem zájemců k tomuto cíli dopomoci. A octnout se jako Marcela, na fotkách posledních víkendů, v Sudrissu 6+ na Nurnberger Turmu, není po intenzivním lezení, již v prvním roce představa, tak zcela utopická....!
V roce 2012 bude poblíž Salesiovy výšiny oficiálně otevřena tréninková stěna pro začátečníky a děti. Ve videogalerii, lze shlédnout něco z historie její přípravy. Pokud se video nezobrazí, je nutno doplnit do nabídnutého řádku název - Ferdovo zahrádka
 
Lezení prošlo v posledních letech bouřlivým vývojem a nejen špičkový lezci se začali specializovat jak do stylu lezení, tak materiálu stěny který jim vyhovuje.
 Ať je to bouldering - lezení na nízké kameny bez lana
             umělé stěny
              sportovní lezení - Tatry, Alpy......
              velehorské výstupy - Himaláje.....
Rozdělení podle materiálu stěny
             pískovec - jištění pouze kruhy a lanovými smyčkami
             skály - žula, znělec... jištění skoby, nejty, frendy...
             vápenec - jištění skoby, nejty frendy
             sněhy - jištění skoby, frendy...
             ledy - ledové vývrtky..
             mrakodrapy - jištění okapy, popínavé rostliny...
A to vše pro zjednodušení s lanem, či bez lana.
 
Naší snahou je vyhýbat se pískovcovým oblastem, kde hrozí dlouhé nekontrolované pády. Ne neprávem jsou české pískovcové oblasti označovány v zahraničních průvodcích lebkou a vykřičníky. Tisá, Ostrov, Labské pískovce.
 Litvínovu nejbližší a námi hojně navštěvované oblasti jsou:
Skalní oblasti - Osek - Salesiová výšina,Bořeň, Špičák u Mostu, Perštejn, Kozelka u Manětína, Pollínka u Plzně, Křížový vrch u Litoměřic, Svatošky u Karlových Varů.

Vápencové oblasti - zvláště oblast Frankenjury - chráněná oblast mezi Bamberg, Byreuth a Norinberg, což je nejen perfektní a bezpečná lezecká oblast ale kde jsou i skvělé cyklotrasy, které v Čechách nanajdete, skvělé soukromé pivovary a možnost pohodové jízdy v kanoi s dětmi.

 

  Na víkendové lezení se jezdí většinou na 2 dny s přespáním pod převisem nebo pod stanem či v autě.

  Na bližší oblasti se jezdí v týdnu.

  Na vícedení zájezdy se jezdí pod stan do oblastí kolem Středozemního moře.

 

 Poslední lezeckou akcí roku 2011 byl letecký zájezd na Kalymnos - Řecko Vyznačoval se skvělýma výkonama zvláště našich "smráďat" Kuby a zvláště Krystýny. Mnoho z vylezených cest mohu směle zařadit k nejhezčím ,jaké jsem kdy lezl. Vápenec hrubej, neolezenej, jištění takřka v pravidelných intervalech. Nemělo chybu! 

Poslední lezeckou akcí roku 2012 bylo letecky do El Chora za Cegonem. Všem se líbilo, Míra zkolaboval a otráveně protrpěl celý zájezd. Cesty, které tam lezl patřily k nejošklivějším v jeho životě! Inu, každej má rád něco jinýho!

Zážitkem však bylo absolvování "Královské cesty" až na konec - nezapomenutelný zážitek, možná těsně před připravovanou úpravou z fondů EURO

 

 Na konci roku 2010 byla vyrabovaná naše nástěnka u Automatu.

Nutno ocenit, že nedošlo k poškození skříňky a zmizel pouze obsah. Za projevenou ohleduplnost - díky!

 Pokusím se ji opět obnovit. No tak to jsem taky nedokázal!